Zuid-Afrika

Zuid-Afrika bestaat uit een mengeling van vele verschillende culturen en gezichten, van de bevolking is ongeveer 80,9%  zwart, 8,8% kleurling 7,8% blank, en 2,6% Indiër. Melvin is een Zuid-Afrikaanse kleurling, en is opgegroeid in Kaapstad. 

Zuid-Afrika is een land waar de diepe effecten van jaren van apartheid nog overal te zien zijn. Geweld neemt elk jaar toe. Zuid Afrika is een van de top 5 landen in de wereld met het hoogste misdaad cijfers vooral in Kaapstad. 

Het land heeft ongeveer 64 miljoen inwoners waarvan ongeveer 21 miljoen jonger dan 18 jaar zijn. Ongeveer 20 procent van de kinderen woont niet bij hun biologische ouders. Armoede, bendes, geweld, drugs- en alcoholgebruik is voor velen een normaal onderdeel van elke dag. 

Het is een land waarin de meeste kinderen en jongeren opgroeien zonder vaders en positieve mannelijke rolmodellen. 

Dakloosheid

Het aantal daklozen in Zuid-Afrika is de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen als gevolg van de voortdurende uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd. Met name op het gebied van ongelijkheid en armoede. Achter deze getallen zitten echte personen, ze vertegenwoordigen meer dan alleen cijfers. Ze weerspiegelen de harde realiteit waarmee mannen, vrouwen en kinderen in het hele land worden geconfronteerd die gedwongen worden te overleven zonder stabiel onderdak. Velen zijn dakloos en navigeren door onveilige en vaak onherbergzame omgevingen, terwijl anderen tijdelijk onderdak vinden in opvangcentra of geïmproviseerde accommodaties. 

Uit een demografische analyse van de daklozenpopulatie blijkt dat mannen met 70,1% de meerderheid uitmaken. Kinderen (0-17 jaar) zijn goed voor ongeveer 7%, terwijl jongeren (15-34 jaar) 44% vertegenwoordigen. Volwassenen (35-59 jaar) maken 45% van het totaal uit en ouderen (60+ jaar) vormen 7% .

Soupkitchen

Elke donderdagmiddag doen we samen als gezin met de BU jongens soupkitchen waar we de daklozen in de buurt een maaltijd geven. Ons verlangen is dat de jongens en ook onze eigen kinderen er elke week weer bij stil mogen staan en dankbaar zijn dat de Heer ons heeft gezegend met een onderdak. Vooral voor de BU jongens is dit een realiteit want zonder BU zouden ze waarschijnlijk op de straat wonen. We zijn de Heer zo dankbaar dat Hij elke week weer voorziet zodat we mogen delen van wat Hij geeft met de mensen die op de straat wonen. De meeste mensen zijn zo gebroken en wonen al jaren op straat. We verlangen erna de Heers handen en voeten te zijn elke donderdag weer en dat ze mogen weten dat de Heer hun ziet (El Roy) en dat ze geliefd zijn. Ook voor hun hebben we hoop dat de Heer hun leven kan ommekeren als ze Hem vertrouwen. Â